Kako instalirati Windows Media Center na Windows 10

Windows 10 Technical Preview isporučuje se s mnogo novih značajki, ali osim toga neke su značajke iz prethodnih verzija sustava Windows uklonjene, a Windows Media Center je jedan od njih. Na kraju, tu značajku možete instalirati u sustavu Windows 10, ali to nije preporučljivo.

[ DISCONTINUED ] Microsoft je 2015. potvrdio da Media Center, sa svojim TV prijemnikom i PVR funkcionalnošću, neće biti ažuriran ili uključen u sustav Windows 10, tako da će proizvod biti ukinut.

Kao zamjena, plaćena aplikacija za Windows DVD Player primljena je besplatno na sve te nadogradnje na sustav Windows 10 iz verzije sustava Windows koja je uključivala aplikaciju Media Center.

U ovim člancima možete pronaći najbolju alternativu softvera za medije u sustavu Windows Media Center:

• 5 najbolji medijski centar za korisnike Windows računala
  • 7 najboljih medija softvera za PC kako biste uživali u kristalno čistom videu

Windows Media Center možete dodati pomoću ključa za Windows Media Center Park, ali ako želite nastaviti s testiranjem sustava Windows 10, to vjerojatno ne biste željeli učiniti. To je zato što će vaš sustav biti prepoznat kao Windows 8.1 Pro s Media Centerom nakon što primijenite ključ i nećete dobiti daljnja ažuriranja i graditi za vaš trenutni Windows 10 Technical Preview.

“Ne preporučujemo dodavanje Media Center-a tehničkom pregledu sustava Windows 10 jer će upotreba kupljenog ključa proizvoda također spriječiti dobivanje ažuriranja i budućih rješenja za Windows 10 Technical Preview”, kaže Winston M, inženjer podrške tvrtke Microsoft.

S druge strane, ako jednostavno ne možete koristiti svoj sustav bez sustava Windows Media Center, možete ga dodati u sustav, ali razmislite o činjenicama koje ste pročitali gore. Evo kako dodati Windows Media Center u Windows 10 Technical Preview pomoću Windows 8 Media Center ključa:

• Idite na okvir za pretraživanje, upišite add features i idite na Add Features to Windows Technical Preview
  • Nakon toga bit ćete upitani da li imate ključ proizvoda ili ga želite kupiti. Budući da ne možete kupiti ključ proizvoda, za sada biste trebali koristiti ključ sustava Windows 8 Media Center. Kliknite na Već imam ključ proizvoda i unesite ključ proizvoda
  • Da biste dodali Windows Media Center, jednostavno idite na Add Features i dobro je krenuti

Sada u sustavu Windows 10 Technical Preview imate Windows Media Center. Ali ja osobno ne vidim smisao u tome, jer je glavna svrha Windows 10 Technical Preview testiranja, a vi to više nećete moći učiniti nakon instalacije Windows Media Center. Stoga mislim da je mnogo bolja ideja koristiti redoviti Windows 8 / 8.1 ako želite ovu značajku.

Napomena urednika: ovaj je post izvorno objavljen u siječnju 2015. i od tada je ažuriran najnovijim vijestima o ukinutom sustavu Windows Media Center.